2010-06-08 18:07:42• hírek • Szatmar.ro

Szavazzunk Tataranra!

A szatmári tehetségnek a mi segítségünkre is szüksége van, hogy előrébb jusson.

Dicsérendő kezdeményezést indított útjára a Gandul című bukaresti napilap, mely által talán a szatmárnémeti Amalia Tataran ígéretes pályafutásának is komoly lökést adhatunk.

A lap május közepén indította el a „Romániának van esélye" nevű akcióját, melyben 20, kétségtelenül tehetséges fiatal mutat be, akik közül az olvasó kiválaszthat valakit, akit szavazatával segíthet pályája folytatásában. Tatarant dicséri, hogy közülük mindösszesen három sportoló: egy sakkozó és egy gokartos szerepel még a listán.

A napilap egy terjedelmes riportot is készített a 16 éves, korosztályában világbajnoki harmadik párbajtőrvívóval, aki elmondta, hogy szűkebb hazájában, Udvariban csak a rokonok és a közvetlen szomszédok tudnak eredményeiről. Na meg a polgármester, akit azonban annyira nem hatott meg ez az eredménysor, hogy ingyenes buszbérlettel támogassa a fiatal lányt, akinek az edzések és az iskola miatt minden nap be kell járnia Szatmárnémetibe. Mint ahogy, meséli Tataran, arra sem talált szponzort, hogy az országos bajnokságon megkövetelt felszerelést beszerezze.

A fiatal lány, aki az év 52 hetéből 50-et edzéssel tölt, hatalmas tehetség, a világbajnoki bronzérme mellett ezt bizonyítja számolatlan országos bajnoki címe is. Csiszár Ferenc keze alatt pallérozódva az ország egyik kiemelkedő párbajtőr-egyénisége lehet, ehhez pedig nem jönne rosszul az a 2500 euró, amit a Gandul napilap a legtöbb szavazatot begyűjtő jelöltnek ajándékoz.

Amennyiben úgy gondolja, az alábbi linken szavazhat Amalia Tataranra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: